Η κοινωνική προσφορά

Τα μέλη του Δασικού Συνεταιρισμού Καταλωνίων δεν έμειναν αδιάφορα και έξω την κοινωνία και τα προβλήματα του χωριού. Είναι η κινητήριος δύναμη των πολιτιστικών εκδηλώσεων στο χωριό και ιδιαίτερα του πετυχημένου ανταμώματος των Καταλωνιωτών. Συνεισφέρουν οικονομικά στην εκδήλωση, εργάζονται αφιλοκερδώς όλα σχεδόν τα μέλη του Συνεταιρισμού και τα όποια έσοδα έχουν επενδυθεί στο χωριό. Έχει οργανωθεί και λειτουργεί με επιτυχία αίθουσα με πέντε (5) ηλεκτρονικούς υπολογιστές όπου παιδιά κάθε ηλικίας μαθαίνουν τη χρήση τους. Μάλιστα από αυτά τα τμήματα υπάρχουν ήδη παιδιά που έχουν πιστοποιήσει την γνώση τους με αναγνωρισμένο δίπλωμα .

Η προσφορά αυτή του Συνεταιρισμού δίνει ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση στα μέλη του Συνεταιρισμού. Είναι μια δικαίωση του αγώνα που κάνουν να κρατήσουν υγιή και δυνατό τον Συνεταιρισμό, μια προσφορά στην κοινωνία του χωριού που δίνεται από ανθρώπους που εργάζονται σκληρά, σε συνθήκες που ελάχιστοι πλέον αντέχουν ή μπαίνουν την διαδικασία να υποστούν. Είναι πολύ σκληρή –απάνθρωπη θα έλεγε κανείς η δουλειά του υλοτόμου.

Είναι από τα ελάχιστα επαγγέλματα που όσο κι αν έχουν εξελιχθεί οι τεχνικές και τα εργαλεία παραμένει δύσκολη. Το βουνό και το δάσος έχει τους δικούς του σκληρούς κανόνες. Όσοι αποφασίζουν να εργαστούν σ αυτό ρισκάρουν κάθε στιγμή, αντιμετωπίζουν πολλούς κινδύνους και κυρίως έχει πολύ κόπο και ιδρώτα το μεροκάματό τους. Γι αυτό η καλή πορεία του Συνεταιρισμού και η διάθεση των μελών του να προσφέρουν στο χωριό έχει πραγματικά ιδιαίτερα μεγάλη αξία.